Ben jij Mariken? Wij zijn op zoek naar jou!

Dit jaar is het verhaal van Mariken van Nieumeghen 500 jaar oud. Veel mensen kennen dit voor Nijmegen belangrijke verhaal eigenlijk nauwelijks. Da’s jammer! Omdat het een mooi verhaal is over vergeving, avontuur, thuiskomen, de liefde voor de wetenschap en over sterke vrouwen. Kortom, over thema’s die ook na 5 eeuwen nog steeds actueel zijn.

Wij zijn Nijmegen en De Gelderlander zijn daarom op zoek naar verhalen van de 54 Marikens die op dit moment in Nijmegen wonen. Hoe leven zij nu? Hebben ze meer gelijkenissen met Mariken van Nieumeghen dan alleen haar naam?

Een aantal verhalen van de hedendaagse Marikens worden verzameld en tijdens de Marikenweek (27 mei t/m 3 juni) gepubliceerd in De Gelderlander en krijgen een plek in de Verhalenkamer. Alle Marikens die zich aanmelden worden vereeuwigd op woensdag 30 mei aan het einde van de middag (de exacte locatie van deze fotosessie laten we je zo snel mogelijk weten). Bovendien neemt Marjolein Pieks je die middag ook nog eens op beeldende wijze mee in het Marikenverhaal.

Kortom, ben jij een Nijmeegse Mariken? Meld je dan aan via http://bit.ly/zoektochtmariken, dan nemen wij contact met je op.