Dromen & Verbinden op 30 maart

Op donderdag 30 maart kun je met je ideeën voor de stad en zin om goede initiatieven te steunen bij Wij zijn Nijmegen terecht. Met een mooi programma gaan we samen de energie in de stad vangen. Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in het kantoorgebouw boven de Mariënburgparkeergarage en zorgen we dat er wat te eten is. Om 17.30 uur start het programma. We lanceren onder andere een nieuw digitaal platform waarop zowel inwoners als organisaties ideeën, dromen en initiatieven kunnen plaatsen, kunnen delen en verder kunnen brengen. Met dat verder brengen kun je zelf ook meteen aan de slag tijdens een aantal workshops.

Toegang en deelname zijn natuurlijk gratis!

Dit zijn de workshops:

Crowdfunding

Met crowdfunding zet je een campagne op waarmee je anderen enthousiast maakt om aan jouw project bij te dragen. In deze workshop van Voor je Buurt vertellen we je hoe crowdfunding werkt en wat je moet doen om een kansrijke campagne op poten te krijgen. Er is ruimte om een eigen casus in te brengen.

Durftevragen

Heb je een idee of droom om je buurt of de hele stad beter te maken? Kom dan naar Durftevragen want dan maak je mee dat als je de juiste vraag stelt er bakken met hulp en tips voor jou voor het oprapen liggen. Kom dus je vraag stellen of meedenken met anderen. Mieke Miltenburg begeleidt de sessie.

Waarmaken doe je zo

Vaak blijkt dat het niet zo moeilijk is om je droom waar te maken en dat je helemaal niet zo veel geld nodig hebt. Juul Martin, bekend van o.a. Huis van Overvloed en de Deelwinkel vertelt je welke stappen je kunt zetten om goed, snel en simpel je droom voor elkaar te krijgen.

Marktplaats

Je kunt je ook vermaken op de marktplaats. Door ter plekke jouw initiatief of droom op het nieuwe platform te plaatsen, door als organisatie te kijken hoe je energie in de stad kunt benutten of initiatieven kunt helpen, door je eigen & te laten maken, door een pitch voor jouw project op video te zetten of gewoon door leuke mensen te spreken.

Wil je erbij zijn op 30 maart? Meld je dan hier aan.