De echte Nijmeegse soep?

De dagen worden korter, de winter is in aantocht. Wat is er fijner dan je te warmen aan een kom geurige, dampende soep? Wij zijn Nijmegen is daarom op zoek naar de echte Nijmeegse soep!

 

DEEL JOUW RECEPT

Een soep die bijvoorbeeld gemaakt wordt met lokaal geteelde producten. Of waar een prachtig Nijmeegs verhaal of anekdote achter schuilt. Bijvoorbeeld omdat hij gemaakt wordt met rammenas en pepers uit de buurtmoestuin. Of omdat jouw Vierdaagsewandelaars altijd de finish halen dankzij jouw versterkende soep. Of omdat het de Syrische soep was die je hart verwarmde toen je in Heumensoord verbleef. Of de Turkse soep van je buurvrouw waar je altijd mee mocht blijven eten. Of misschien omdat je oma altijd vertelde dat ze deze smakelijke soep maakte tijdens de oorlog, met groenten die ze van een aardige Nijmeegse boer kreeg. Kortom, alles is mogelijk!

Heb jij het recept voor die enige echte Nijmeegse soep? Stuur het dan in vóór 4 december en vergeet niet erbij te vertellen waarom deze soep echt Nijmeegs is.

Een deskundige jury gaat de ingezonden recepten beoordelen en kiest er 5 uit. Ben jij de gelukkige inzender van één van deze 5 uitverkoren recepten? Dan mag je samen met een professionele kok jouw soep bereiden voor heel Nijmegen! Op 28 december is namelijk jong of oud, blond, grijs, rood, zwart of bruin, van harte welkom op de Grote Markt. Rondom de kerstboom midden op het plein staan sfeervolle soeptentjes waar iedereen de verse, dampende soepen mag proeven en beoordelen. Wie weet wordt jouw soep dus wel uitgekozen als het enige echte Nijmeegse soepie! Bovendien kun je er ook nog eens leuke prijzen mee winnen zoals een diner voor twee of een kadobon van €50.

Meedoen? Stuur dan je recept in via de knop hieronder.

 

KOMEN PROEVEN

Heb je geen recept, maar ben je wel nieuwsgierig naar de echte Nijmeegse soep? Kom dan gezellig op 28 december tussen 16.00-20.00 uur samen met ons een soepie doen op de Grote Markt. Iedereen is van harte welkom en natuurlijk is het proeven gratis.