Het enige echte Nijmeegse soepie!

Meer dan 2000 Nijmegenaren hebben op 28 december tijdens Soepie doen​ de vijf genomineerde soepies geproefd en hun stem uitgebracht. Vanaf nu heeft onze prachtige stad een officieel, eigen Nijmeegs Soepie: de Vredessoep van Sylvia in den Bosch!

De soep staat binnenkort op de menukaart van een aantal Nijmeegse horecagelegenheden, waaronder Prikkels​ en BliXem Eetcafé & Catering​.
Maar natuurlijk kun je hem zelf ook maken. Dit is het recept:

INGREDIËNTEN
250 gram gemalen amandelen, 1/2 theelepels gemalen koriander, 1/2 theelepels komijn, 85 gram broodkruim, 2 1/2 dl melk, 8 1/2 dl groentenbouillon, 2 1/2 dl slagroom, 4 dl kokosmelk, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 50 gram gewelde rozijnen, 3 mandarijnen, 4 el rode wijnazijn, 3 grote tenen knoflook.

BEREIDING
Doe de amandelen, kruiden en broodkruim en gehakte knoflook in een gietijzeren pan en voeg langzaam de melk erbij. Voeg vervolgens de warme bouillon toe, als het een glad mengsel is geworden. Zet het vuur aan en laat het geheel 10 minuutjes zacht koken. Voeg tijdens het koken, 4 eetlepels rode wijnazijn erbij. Snij ondertussen de rode en groene paprika in mooie, kleine blokjes. Voeg de gewelde rozijnen bij de soep, evenals de gekleurde blokjes paprika. Pel de 3 mandarijnen. Ontvel de partjes en voeg het vruchtvlees van de mandarijnen bij de soep.
Eet smakelijk!