Hulp nodig?

Heb jij een droom of idee voor Nijmegen, maar weet je niet zo goed hoe je het zou kunnen realiseren? Probeer dan eens de volgende tips:

Wij zijn Droomstad Nijmegen

  • Plaats je droom of idee op Wij zijn Droomstad Nijmegen. Jouw idee krijgt dan niet alleen bekendheid, maar je kunt er ook anderen om hulp vragen. Denk bijvoorbeeld aan (het lenen van) apparatuur of andere zaken, denkkracht, vaardigheden, mensen of investeringen.

Kom langs

  • Elke woensdag van 13.00-17.00 uur zit het team van Wij zijn Nijmegen voor je klaar in het stadhuis (Korte Nieuwstraat 6) om met je te sparren over je initiatief of om hulp te bieden waar mogelijk. Als je vanuit de Burchtstraat de hal van het stadhuis binnen loopt, vind je ons aan de linkerkant naast de ingang.

Subsidies en crowdfunding

Fondsen

  • Er zijn diverse fondsen waar je een aanvraag in kunt dienen voor financiële ondersteuning bij projecten op het gebied van kunst, cultuur, sport, jeugd, natuur, ouderen, ontmoetingen, zorg en nog veel meer. Een overzicht van deze fondsen vind je hier.

Vrijwilligers

  • Heb je een maatschappelijke organisatie en ben je op zoek naar vrijwilligers? Plaats dan een gratis vacature in de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen, of zoek een vrijwilliger in het vrijwilligersaanbod van de talentenbank. Schrijf je daarvoor eerst in als organisatie.

Social media

  • Wil je via social media graag extra aandacht vestigen op jouw initiatief? Dan kunnen wij ondersteunen, bijvoorbeeld door jouw initiatief op de Facebookpagina van Wij zijn Nijmegen te plaatsen. Stuur daarvoor via Facebook een persoonlijk bericht aan onze pagina of mail naar info@wijzijnnijmegen.nl.

Zichtbaarheid

  • Wil jij jouw evenement een Wij zijn Nijmegen tintje geven? Er zijn gratis materialen beschikbaar zoals een opblaasbare &, een bloemen & en dranghekdoeken. Neem voor meer informatie contact met ons op door een mail te sturen naar info@wijzijnnijmegen.nl of te bellen naar 06 25 74 71 34.

Pipowagen

Organiseer je in en voor je wijk een activiteit? Dan kun je gratis gebruik maken van de Pipowagen: een woonwagen met een picknicktafel, bankjes, een koelkast en de mogelijkheid koffie en thee te maken. Aanvragen moet minimaal 4 weken voor je activiteit via dit aanvraagformulier. Je mag de wagen niet voor privédoelen gebruiken. De wijkmanager van je wijk beslist of je de wagen kunt gebruiken en maakt afspraken met je.