Nijmegen stampt!

Het begint al bijna een traditie te worden ….

Op donderdag 20 december organiseert Wij zijn Nijmegen weer een eindejaarsevenement op de Grote Markt! Met deze keer geen soepwedstrijd of taartencompetitie, maar een gezellig, sfeervol en smakelijk rondje door de wijken van Nijmegen!

Tijdens ‘Nijmegen stampt!’ wordt de Grote Markt omgetoverd tot een sfeervol plein. Met vuurtjes, geroosterde marshmellows, gezellige kraampjes en lekkere live muziek van de Rolero’s en rapper Jalon. Als je langs de kraampjes loopt, maak je een proefrondje door Nijmegen. In elk kraampje kun je namelijk gratis een stamppot proberen, afkomstig uit een Nijmeegse wijk. Zoals het gezellige stamppotje van ‘Happie doen’ uit de Biezantijn, en de duurzame stamp van ‘werkgroep Green Capital Lent’. En de stamppot met eigen geteelde groenten van ‘Van tuin tot bord’, het eenvoudige maar heerlijke recept van ambulant kinderwerk van ‘Bindkracht 10’ en het bijzondere gerecht van stichting Wijkplaats Buur.

De stamppotten zijn niet alleen erg lekker, maar hebben ieder ook een eigen verhaal. Om van kop tot staart een echte Nijmeegse maaltijd te kunnen koken, zijn ook de vijf winnende soeprecepten van ‘Soepie doen’, ons eindejaarsevenement in 2017, in dit boekje opgenomen.  Al deze  verhalen en recepten zijn, samen met prachtige foto’s, gebundeld in een kookboekje. Dit unieke Nijmeegse verzamelstuk mag je als bezoeker gratis meenemen. Maak er dus een mooie, gezellige winter van, nodig vrienden familie en buren uit. En maak zo ook na 20 december aan de hand van het boekje samen een heerlijk proefrondje door onze prachtige en diverse stad!

‘Nijmegen stampt!’ is gratis toegankelijk en duurt ongeveer van 16.00 – 20.00 uur.

Stamp je mee?