Soepie doen: Aardappelsoep uit de Biezantijn

Op zoek naar de Nijmeegse soep: De derde kandidaat voor de eretitel ‘Nijmeegs soepie’ is de Aardappelsoep uit de Biezantijn van Greet Rijnders. In dit filmpje legt ze uit waarom deze soep volgens haar echt Nijmeegs is. Hoe hij smaakt? Dat kun je proeven op donderdag 28 december tijdens Soepie doen op de Grote Markt. Je kunt dan meteen ook je stem uitbrengen op jouw favoriete soep.

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 1ui gesnipperd
  • 3 preien gesnipperd (alleen het wit)
  • 1 stengel bleekselderij( fijn)
  • 1 teentje knoflook( fijn)
  • 200 gram aardappelen in blokjes
  • 7,5 dl kippenbouillon
  • 2,2 dl room
  • 2 eetlepels bieslook

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een grote pan Voeg de ui, prei, bleekselderij en knoflook toe. Leg het deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 15 minuten op laag vuur niet bruin Voeg de aardappelen en kippenbouillon toe en breng aan de kook Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten sudderen. Laat iets afkoelen voor je hem pureert in blender of keukenmachine. Schenk terug in de schoongemaakte pan en roer de room erdoor Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep zonder te laten koken Je kunt ook nog uitgebakken magere spekreepjes, hamreepjes of gerookte kipreepjes toevoegen