Soepie doen: Mariken mosterdsoep

Op zoek naar de Nijmeegse soep: De vierde kandidaat voor de eretitel ‘Nijmeegs soepie’ is de Mariken mosterdsoep van Monica Boschman. In dit filmpje legt ze uit waarom deze soep volgens haar echt Nijmeegs is.
Hoe hij smaakt? Dat kun je proeven op donderdag 28 december tijdens Soepie doen op de Grote Markt. Je kunt dan meteen ook je stem uitbrengen op jouw favoriete soep.

Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie 4 grote uien 2 teentjes knoflook 1 wortel 1 prei 2 blokjes groentebouillon 1 Spaanse peper 1 rode paprika 4 eetlepels mosterd 250 ml room 1,25 liter water 25 gram geschaafde amandelen peper

Bereidingswijze
• Snijd de uien in stukken, hak de knoflook, snijd de prei in ringen en de wortel in stukjes. Halveer de paprika en de rode peper, verwijder alle zaadjes. Snijd de paprika in blokjes en de rode peper in kleine ringetjes.
• Doe in een bakpan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin de paprika en de reepjes rode peper. Ongeveer 5 minuten.
• Verwarm in een soeppan 2 eetlepels olijfolie, fruit daarin ui, knoflook, prei en wortel. Voeg dan het water en de bouillonbokjes toe. Kook tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg dan de room toe en de mosterd. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg na het pureren de gebakken rode paprika en rode peper toe en breng verder op smaak met peper.
• Rooster in een bakpan de geschaafde amandelen. Strooi over elk bord of over elke kom wat amandelen.