Soepie doen: Vredessoepie

Op zoek naar het Nijmeegs soepie: De vijfde kandidaat voor de eretitel ‘Nijmeegs soepie’ is het Vredessoepie van Sylvia In den Bosch. In dit filmpje legt ze uit waarom deze soep volgens haar echt Nijmeegs is.
Hoe hij smaakt? Dat kun je proeven op donderdag 28 december tijdens Soepie doen op de Grote Markt. Je kunt dan meteen ook je stem uitbrengen op jouw favoriete soep.

Ingrediënten
250 gram gemalen amandelen, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 tl komijn, 85 gram broodkruim, 2 1/2 dl melk, 8 1/2 dl groentenbouillon, 2 1/2 dl slagroom, 4 dl kokosmelk, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 50 gram gewelde rozijnen, 3 mandarijnen, 4 el rodewijn azijn, 3 grote tenen knoflook.

Bereidingswijze
Doe de amandelen, kruiden en broodkruim en gehakte knoflook in een gietijzeren pan, en vroeg langzaam de melk erbij. Voeg vervolgens de warme bouillon toe, als het een glad mengsel is geworden. Zet het vuur aan, en laat het geheel 10 minuutjes zacht koken. Voeg tijdens het koken, 4 el rodewijn azijn erbij. Snij ondertussen de rode en groene paprika in mooie, kleine blokjes. Voeg de gewelde rozijnen bij de soep, evenals de gekleurde blokjes paprika. Pel de 3 mandarijnen. Ontvel de partjes, en voeg de vliesjes mandarijn bij de soep. De soep is klaar om gegeten te worden! Eet smakelijk!