Dit was de Nijmeegse StadsQuiz

Heel Nijmegen laten quizzen om bewoners op een leuke en gezellige manier kennis te geven van maatschappelijke vraagstukken die Nijmegen bezighouden: dat was het doel van de Nijmeegse StadsQuiz. De quiz kon dan ook verschillende thematieken hebben, met als eerste en huidige editie ‘Nijmegen Green Capital’.

Finale quiz

Op 14 december 2018 tijdens de grande finale van Green Capital vond de Nijmeegse StadsQuiz Finale plaats. Van elk van de vier quizvarianten (zie verderop) kregen de best scorende spelers/teams een uitnodiging om mee te doen aan de finalequiz en te strijden om de titel van Nijmeegse StadsQuiz kampioen 2018!
  1. Flitsquiz: 12 beste spelers. Elke speler kan zelf een team van maximaal vijf personen voor de finale samenstellen.
  2. Kahoot!: 4 beste spelers. Elke speler kan zelf een team van maximaal vijf personen voor de finale samenstellen.
  3. Pubquiz: 2 beste teams (max. 5 personen per team).
  4. Upbeatles: 2 beste teams (max. 5 personen per team).
Wanneer er per variant meer ‘beste’ spelers/teams zijn met hetzelfde aantal punten wordt er gekozen door middel van loting. Meespelen voor een plek in de finalequiz kan tot en met 30 november 2018.

Prijzen

Naast een plek in de finalequiz, werden er onder alle spelers van de Nijmeegse Stadsquiz tien prijzen verloot: fantastische prijzen zoals kaarten voor NEC, een dagje Sanadome of een WakaWaka solar powerbank van Van Nature Nijmegen!

 

  

 

 

 

Interesse om zelf een quiz te spelen?

Alle quiz varianten zijn gratis. Waarbij variant 1 individueel te spelen is en variant 2 t/m 4 juist met een groep. Hoe leuk zou het wel niet zijn om op school, tijdens een familiedag, bij uw (sport)vereniging of op uw bedrijf samen met bekenden deze quiz te spelen?

Flitsquiz – duur 5 min
Deze eerste variant is een interactieve, individueel te spelen versie op je smartphone, tablet of pc. Het bevat één vragenronde en is te verspreiden binnen je eigen netwerk. Laat heel Nijmegen meespelen!

Kahoot! – duur 15-20 min
De tweede variant is een interactieve versie met Kahoot! waarbij de vragen in twee vragenrondes op groot scherm of digibord worden getoond en de deelnemers de antwoorden ter plekke kunnen invullen op hun smartphone of tablet.

Pubquiz – 1-2 uur
De derde variant is een pubquiz versie, bestaat uit 5 vragenrondes en alle basisbenodigdheden voor de quiz worden u aangeleverd. Het enige wat u bij deze variant dient te worden geregeld is een locatie, versnaperingen en een quizmaster die de vragen voorleest.

Upbeatles – 2-3 uur
De vierde variant is een geheel verzorgde pubquiz door Upbeatles voor een grote groep van 20-80 mensen. Er zijn 9 vragenronden en is inclusief quizmaster. U regelt de locatie, wij doen de rest!

Bent u geïnteresseerd in het spelen van één of meerdere van deze versies of heeft u vragen? Neem dan contact op info@nijmeegsestadsquiz.nl .

Voorwaarden

Iedereen mag de Nijmeegse Stadsquiz spelen, echter omdat het gaat om de Nijmeegse stadsquiz kunnen alleen bewoners van Nijmegen van 18 jaar of ouder meespelen voor één van de prijzen en een plek in de finalequiz.