Meer uit Nijmegen

Wij zijn Nijmegen wil mooie initiatieven, dromen en activiteiten verbinden en verder helpen. Maar er is in Nijmegen natuurlijk ook al heel veel moois. Hieronder vind je een aantal initiatieven die we graag in het zonnetje zetten.

Sociale platforms

Wegwijzer024 is de sociale kaart voor welzijn, wonen en zorg in Nijmegen, waarop al meer dan 1000 verschillende activiteiten, organisaties en diensten te vinden zijn. Bewoners, Stip-vrijwilligers en professionals kunnen er zelf zoeken naar activiteiten, organisaties en diensten, voor een specifiek stadsdeel of doelgroep.

Mijnwijkplan is een digitaal platform waar bewoners kunnen communiceren met de gemeente over de wensen, ideeën en plannen in een wijk. Door mee te doen op Mijnwijkplan kun jij bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van jouw wijk.

Verhalen uit Nijmegen

Verhalenkamer Nijmegen bevat verhalen over het leven van inwoners van Nijmegen. Verhalen die helpen om elkaar beter te snappen en samen te doen wat nodig is om een stad te zijn waarin iedereen op een goede manier kan wonen en leven.

Verhalenbank Nijmegen is een platform voor mensen en organisaties die zich bezighouden met oral history in en over Nijmegen. Via verhalen over het verleden van de stad is historisch onderzoek nu en in de toekomst mogelijk.

Migrantenerfgoed Nijmegen omvat erfgoed van migrantengroepen in Nijmegen. Er staan zowel opgeschreven verhalen als verhalen die in interviews zijn opgenomen.

NMGN doet is een verzameling videoverhalen van Nijmegenaren die een initiatief hebben gerealiseerd.